torsdag 20. juni 2013

Fondant

Her skal dere få oppskriften på Fondant eller Sukkerpasta som det også kalles. Denne har jeg funnet hos Villaperlesukker sin blogg og den er veldig god.

 
  • 4 ss vann
  • 4 plater gelatin
  • 195 g glukose (du kan også bruke lys eller hvit sirup)
  • 30g flott matfett
  • 1000 g melis
  • 2 ss vaniljesukker eller annen smakaroma

  •  
    Legg gelatinplatene i bløt i vannet i 5 minutter eller til de er bløte. Om du klipper dem i 4 før du legger dem i vannet går det fortere.
    Varm dette på vannbad og hell glukosen eller sirupen oppi.
    Til slutt tar du fettet oppi og rører til det er smeltet.
    Sikt melisen oppi kjøkkenmaskinen og hell oppi glukose/sirupblandingen og miks på medium hastighet til det har blitt en tykk deig.
    Ta den ut av bollen og kna den litt.
     
     
    Dersom du vet du skal ha den farget lønner det seg å farge den nå, for nå er den lett å jobbe med og du vil trenge mindre farge.

    Dersom du ikke skal bruke fondanten med en gang pakker du den tett inn i plastfolie eller plastpose og legger den enten i kjøleskapet eller i kjøkkenskapet.

    Denne oppskriften ga meg ca. 1200 gram med fodant.

    Dersom du bruker lys sirup vil fondanten få ett gulskjær, mens den vil bli helt hvit om du bruker glukose eller hvit sirup. Jeg brukte hvit sirup da denne er kjempe billig i forhånd til glukose, men du får ikke kjøpt den i norge (har ikke funnet den noe sted), men den fåes i sverige.

    Den er søt, så jeg gir mine kakespisere tillatelse til å ikke spise lokket om de ikk orker. Tenker at om man har riktig kake kan det være utrolig godt å tilsette smak på fondanten man får kjøpt fra Wilton eller Panduro.

    Ingen kommentarer:

    Legg inn en kommentar